keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Americana Music Association Top 100 albums 2015 osa 6

Emmylou Harris & Rodney Crowell: The Traveling Kind

Viime vuoden kärkikymmenikössä oli Crowellin levy eikä se silloin uponnut. Tämä on sitten monta pykälää vaikeampi tapaus, koska mukana on Emmylou Harris. Harris on ihan uskomattoman mahtava, yleensä. Mitään vastaavaa mahtavuutta en osaa Crowellissa kuulla. Kai se on vain minussa vika, koska Crowell on kuitenkin pitkään tehnyt töitä monien huippujen kanssa; jotain hänessä täytyy olla. Mutta ei siis avaudu.

Hyvin tehty levy ja on mukana muutama oikeasti maaginen hetki Harrisin laulamana, mutta hänenkin osuutensa jotenkin latistuvat Crowellin mukana. Hieman rikkinäinen kokonaisuus levy kuitenkin on: perinnekantrifolkkailut ja stadionrokit eivät asetu samaan maailmaan, ja sanoituksissakin elellään välillä teinirakkaustunnelmissa, jotka eivät oikein toimi yhteen tyyppien äänien kanssa.


Americana Music Association julkaisee vuosittain listan sadasta soitetuimmasta levystä. Lähteenä tuossa on siis 70 radioasemaa (perinteisiä radioasemia + nettiradioita mukana). Näistä kokosin melko kattavan soittolistan spotifyhyn. Nyt koitan toistaa viime vuoden urakan, jossa kuuntelin kaikki läpi ja kirjoitin aina joka levystä jotain muistiin tähän blogiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti