lauantai 23. tammikuuta 2016

Americana Music Association Top 100 albums 2015 osa 3

Brandi Carlile: The Firewatcher's Daughter

(Hämäävästi tämä osien numerointi menee vielä listasijoituksen mukaan, mutta ehkä se sekoittuu tässä pian viime vuoden tyyliin.)

Nimi oli tuttu ennestään, mutta muuta havaintoa minulla ei ollut ennen tätä. Kantriväki kai on jossain välissä ollut omimassa Carlilea, mutta on juuri sopivasti hän tällä levyllä pysyttelee pienempien lokeroiden ulkopuolella, joten americana toimii taas hyvin.

Kertakuuntelun kannalta mukana on sopivasti kovemmalla iskulla ja tempolla tulevia biisejä, jotka uppoavat kerralla ja sitten aina välissä rauhallisempaa meininkiä. Mainstream Kid iskee kerralla ja rokkaa juuri oikein, turhan fiksuja ratkaisuja vältellen; ihana. Ja sitten vielä kertakaikkiseksi helmeksi menee kerralla The Stranger at My Door.

Ja mainio ääni Carlilella on. Pelkästään sen varassa homma ei ole, osaa hän myös kirjoittaa upeita biisejä.


Americana Music Association julkaisee vuosittain listan sadasta soitetuimmasta levystä. Lähteenä tuossa on siis 70 radioasemaa (perinteisiä radioasemia + nettiradioita mukana). Näistä kokosin melko kattavan soittolistan spotifyhyn.) Nyt koitan toistaa viime vuoden urakan, jossa kuuntelin kaikki läpi ja kirjoitin aina joka levystä jotain muistiin tähän blogiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti