lauantai 14. helmikuuta 2015

Americana Music Association Top 100 albums 2014 osa 36

Tässä välissä näyttää tulevan näitä puutteita: Charlie Robisonin High Life puuttuu, samoin Marty Stuartin Saturday Night/Sunday Morning ja Inside Llewyn Davis soundtrackiltä löytyi kolme biisiä, ei semmoisesta jaksa paljon sanoa. Niin ja Chris Smither uupuu. Urakka siis etenee harppauksilla ja näistä jälkimmäinen on siis sijalla 83.

Ja jos tuo alku näyttää kummalliselta ja sekavalta niin taas kertauksena tämä mistä tässä on kyse:
Americana Music Association julkaisee vuosittain listan sadasta soitetuimmasta levystä. Lähteenä tuossa on siis 70 radioasemaa (perinteisiä radioasemia + nettiradioita mukana). Tuli vastaan listasta nätisti numeroitu versio

Parina vuotena olen todennut, että pari tuttua levyä siellä on ja monta tuttua nimeä. Siihen se on jäänyt. 2014 listalta spotifystä löytyi yli 90 ja nyt sitten koitan kuunnella koko listan läpi ja kerätä muistiinpanot kuunteluista tähän blogiin.


Old 97's: Most Messed Up
Tämä rokkaa oikeasti. Silleen kantria ja punkahtavaa rokkaamista. Soittimia ei hiplailla ja on sähkökitarakin akustisten soittimien mukana. Ja laulajalla on asennetta sopivasti, myös sanoituksissa.

Hetken aikaa ehdin jo melkein innostua, mutta jotenkin jää vajaaksi, tai sitten hoilauskertsit rupeavat väsyttämään. Varmasti mahtava keikalla.



Various: A Tribute To Born in the USA – Dead Man’s Town
En ole oikeastaan kuunnellut Springsteeniä. En siis varsinaisesti tiedä kuinka erilaisia versioita nämä tässä ovat. Ehkä näissä on tehty jotain radikaalia.

Oikeastaan olen aika varma, että näissä ei ole tehty mitään radikaalia. Kaikki tuntuvat menevän sen helpoimman kautta: tehdään hidas ja vähäeleinen versio ja pyritään kuulostamaan syvälliseltä. Kukaan ei kuitenkaan kuulosta olevan parhaimmillaan eikä varmasti yksikään ylitä alkuperäistä.

Eniten itseltään ja uskottavalta kuulostaa Justin Townes Earle ja ehkä myös Nicole Atkins.

Mutta siis oikeasti ei ole tainnut ikinä tulla vastaan kokonaan toimivaa ja yllättävää tribuuttia. Tämä ei ainakaan ole sellainen. Tai mistä minä tiedän mikä toimii ja yllättää Springsteeniä fanittavia ihmisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti