tiistai 10. helmikuuta 2015

Americana Music Association Top 100 albums 2014 osa 35

Hei mutta: kolme neljännestä urakasta on takana! Tämän kerran levyn sijoilla 76 ja 77.

Zoe Muth: World of Strangers
Kantria ja folk-rockia. Musiikillisesti ei mitenkään erikoista tai räjäyttävää, vaan ei mitään ole häiritsevästi viallakaan. Huomio kohdistuu aikalailla kokonaan lauluihin ja laulajaan.

Laulajana Muth ei mitenkään kerralla kolahda: esityksissä ei ole erityistä säkenöintiä ja soundikin on vähän peruskäheä ja puolitukkoinen. Jotenkin Muth kuitenkin osaa tulla lähelle vähäeleisen hyvänä kertojana, jota on vaikea jättää vain taustamusiikiksi.

Laulut ovat vähän samanlaisia: eivät tunge päälle tai pakota melodisilla koukuilla kiinni. Homma toimii tekstin ja kerrontatyylin varassa. Sovituksetkin ovat sen verran vähäeleisiä, että tukevat huomion ohjautumista tarinoihin. Tarinat tai tunnelmat toimivat kovin arkisenoloisten tarinoiden varassa ja ilman hienostelua.

Hyvä levy, voi olla loistavakin, mutta vaatii varmasti aikansa, että näkee kuinka biiseissä on kasvuvaraa.


Greg Trooper: Incident on Willow Street
Ehkä tämäkin enimmäkseen tipahtaa folk-rockin puolelle, hitusen kantria ja muutakin mukana.

Trooper on selvästi hyvä biisintekijä, mutta jotenkin vaisu ja ulkokultainen olo näistä lauluista jää. Liian kevyttä ja sujuvaa. Laulutyylikin vaihtelee sen verran paljon, että on vaikea saada selvää kuvaa, jotta minkälainen tämä tyyppi oikeasti on.

Bändi vetää hyvin ja mukana on tosi makeitakin juttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti