sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Americana Music Association Top 100 albums 2014 osa 23

Oisko taas aika kerrata tämän sarjan tausta:
Americana Music Association julkaisee vuosittain listan sadasta soitetuimmasta levystä. Lähteenä tuossa on siis 70 radioasemaa (perinteisiä radioasemia + nettiradioita mukana). Tuli vastaan listasta nätisti numeroitu versio


Parina vuotena olen todennut, että pari tuttua levyä siellä on ja monta tuttua nimeä. Siihen se on jäänyt. 2014 listalta spotifystä löytyi yli 90 ja nyt sitten koitan kuunnella koko listan läpi ja kerätä muistiinpanot kuunteluista tähän blogiin.

Tuli pari päivää viivettää tähän bloggailuun, kun on pitänyt Frazey Fordia enemmmän kuunnella. Ehkä siitäkin saa jotain kirjoitattua jossain välissä.

Nyt ollaan siis menossa jo sijalla 56.

Blue Highway: The Game
Tätä ei malttanut päästää ihan yhdellä kuuntelulla. Oon oikeasti aika ankea musiikin luokittelussa, mutta tätä kai uskaltaa oikeasti kutsua Bluegrassiksi. Bluegrass sitten taas kuuluu niiden tyylien joukkoon, joita en aktiivisesti diggaile, ehkä ennemminkin suvaitsen. Tai oikeastaan se on niitä juttuja, joita on hauska soittaa itse ja kuunnella livenä, mutta kotona tulee äärettömän harvoin olo, jotta nytpä bluegrassia soimaan. Itse asiassa sellainen olo on tulut kaksi kertaa tällä vuosikymmenellä.

Mutta Blue Highway tekee jotain eri tavalla. Se kuulostaa tuoreelta ja rehelliseltä. Soittajat ovat mahtavia ja soittavat sopivan napakoita sooloja, mutta mukana on oikeasti ovelia oivalluksia. Tulee hyvä mieli niitä kuunnellessa. Slide-dobro on varsinkin ihanan keveän kuuloinen, mandoliinilla tapahtuu mukavan raikkaita asioita ja banjokin yllättää niillä oivalluksilla.

Laulaja(t) eivät ole erityisen erikoisen kuuloisia. Hyviä laulajia, joo. Mutta sen perustekniikan lisäksi saavat aikaan jotain rehellistä ja vetoavaa. Sanoituksien puolesta aika makea on A Change of Faith in Tennessee. Siinä selvästi uskonnollista sanastoa käyttäen kerrotaan uskon horjumisesta, mutta taitaa kuitenkin olla kyse uskosta Nashvillen musiikkibisnekseen. Kauniin haikeasti tapahtuu se.

Vaan siitä ei löytynyt videota, joten tässä jotain korvikkeeksi. Työttömyys se voi ahistaa missä vaan, mutta kaikki ei osaa sitäkään lauluksi laittaa näin nätisti:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti