tiistai 27. tammikuuta 2015

Americana Music Association Top 100 albums 2014 osa 29

Taas vaihteeksi se kertaus homman ideasta:
Americana Music Association julkaisee vuosittain listan sadasta soitetuimmasta levystä. Lähteenä tuossa on siis 70 radioasemaa (perinteisiä radioasemia + nettiradioita mukana). Tuli vastaan listasta nätisti numeroitu versio.

Parina vuotena olen todennut, että pari tuttua levyä siellä on ja monta tuttua nimeä. Siihen se on jäänyt. 2014 listalta spotifystä löytyi yli 90 ja nyt sitten koitan kuunnella koko listan läpi ja kerätä muistiinpanot kuunteluista tähän blogiin.

Nyt näköjään pääsen jo sijaan 66 (Felice Brothers siis). Tarkoittaa, että kaksi kolmannesta on jo kuunneltuna!

Seth Walker: Sky Still Blue
Setäbluesia. Siistiä, tyylikästä, svengaavaa, letkeää, kohtuullisen hyviä biisejä, hienoa kitaransoittoa ja vielä hyvin laulettu.

Ehkä minustakin joskus tulee niin vanha, että tykkään tämmöisestä. Vielä ei tunnu missään. Edes hienoista särmää saisi olla. Tai jotain muuta, johon tarttuisi.

Felice Brothers: Favorite Waitress
Tämä on aika perusjenkkifolkkia, mutta oikeasti ilahduttava kokonaisuus.

Bändi osaa soittaa kiltin kuuloisesti, mutta myös iskeä vähän lujempaa. Soitto ei ole liian siloiteltua ja hiottua. Luontevan kuuloista ja haitari ja viulu tekevät oman sävynsä hommaan.


Sen homman hoitaa sitten kotiin laulaja. Hauskasti tulevat mieleen nuori Dylan ja Shane MacGowan sekä äänestä että laulutyylistä. Asennetta juuri oikealla tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti